Op De Klimop is dagopvang aanwezig voor kinderen van 0-4 jaar van Kinderopvang SKR.

Er komt één verticale groep waarin wij plaats bieden aan maximaal 12 kinderen. Je hebt hier straks de keuze uit hele dagopvang van 0 tot 4  jaar, maar je kunt ook gebruikmaken van de peuteropvang in de ochtenden tussen 8.30 uur en 12.30 uur.

Vrolijke kleuren en uitdagend speelmateriaal
De groepsruimte zal licht en in vrolijke tinten worden ingericht met plaats voor veilige speelplekken voor baby’s en ook verschillende speelhoekjes voor dreumesen en peuters. Dagelijks zullen er ontwikkelingsgerichte activiteiten aangeboden worden, maar ook genoeg ruimte zijn voor vrij spel. Op de groep zullen dagelijks (afhankelijk van de aanwezige kinderen),  2 tot 3 vaste pedagogisch medewerkers werken.

Buiten spelen op ruime speelplaats
Voor het buitenspelen maken we gebruik van een gedeelte van het ruime schoolplein van de basisschool, waar de kinderen kunnen rennen, fietsen en we samen leuke buitenspelletjes zullen doen.

Gezonde verantwoorde voeding
Gezonde voeding vinden wij belangrijk. Wij geven bijvoorbeeld als tussendoortje gezonde snacks (tomaat, komkommer, kaakje), geven thee van biologische oorsprong en schenken alleen limonadesiroop zonder kunstmatige zoetstoffen. Indien kinderen trakteren adviseren wij een gezonde traktatie, kijk bijvoorbeeld op www.gezondtrakteren.nl en www.gezonde-traktatie.nl. Wij houden uiteraard ook rekening met speciale wensen (allergie, geloofsovertuiging e.d.). Alleen bij uitstapjes of grote feesten worden weleens frietjes gehaald, pannenkoeken gebakken, of tosti’s of chips gegeten.

Rust en ritme
Elk kind is anders, elke leeftijdsgroep heeft andere behoeften, dus daarmee houden wij rekening. Dagelijks zullen er vaste onderdelen zijn: samen in de kring, een activiteit, vrij spelen, (bij hele dagopvang: eten en tanden poetsen), rusten of slapen. Maar elke dag is ook een beetje anders. De hele dag door houden wij rekening met de behoefte van elk kind en proberen daar op in te spelen met ons activiteiten aanbod. Maar is het kind moe en heeft het wat rust nodig, dan is het samen zitten in een hoekje met een prentenboek ook heerlijk, of even liggen met je eigen knuffel.

Kinderdagverblijf De Klimop
Gerard Alewijnszstraat 48
2988 XD Ridderkerk

bij CBS De Klimop